Viimeisimmät artikkelit

Henkisyys
Henkimaailma voi tuoda lohtua ahdinkoon
by Vivian/ on 14 Aug 2022

Henkimaailma voi tuoda lohtua ahdinkoon

Henkimaailma tuo monille lohtua erityisesti vaikeina ja ahdistavina hetkinä. Henkimaailmaan onkin hyvä tukeutua erityisesti silloin, kun tarvitset vahvistusta, turvaa tai tukea epävarmuuden keskellä. Yleisesti henkimaailmalla tarkoitetaan yliluonnollista maailmaa, usein esimerkiksi uskontoihin, totemismiin tai okkultismiin kuuluvia ei-fyysisiä todellisuuden tasoja. Yksi yleisimmistä henkimaailmana käytetyistä termeistä on spiritismi, jolla tarkoitetaan tasoa, jossa viestejä vastaanottaa meedio. Monissa kulttuureissa tämän tason on ajateltu olevan paikka, johon sielut siirtyvät kuoleman jälkeen. HENKIMAAILMA OLEMASSA KAIKISSA KULTTUUREISSA Ajatus henkimaailmasta on esiintynyt kaikissa kulttuureissa jossain muodoissa.

Henkisyys
Itsensä kadottaminen on seurausta kelpaamattomuuden tunteesta
by Vivian/ on 22 Jun 2022

Itsensä kadottaminen on seurausta kelpaamattomuuden tunteesta

Itsensä kadottaminen mielletään yleensä olotilaksi, jossa ihminen kokee muuttuneensa itselleen vieraaksi. Hän ei enää tunnista omakseen sitä elämää, jota elää. Elämässä olevat asiat ja ne unelmat, joita ihminen tavoittelee, tuntuvat olevan itselle vieraita ja vääriä. Olo voi tuntua siltä, kuin olisi naamion takana koko ajan ja muilta jäisi huomaamatta, minkälainen ihminen kuoren alla todellisuudessa on. ITSENSÄ KADOTTAMINEN VOI OLLA PELOTTAVA KOKEMUS Jos huomaa elävänsä itselleen ja arvoilleen vierasta elämää, kokemus on pelottava.

Henkisyys
Millaista on enkelin kohtaaminen
by Vivian/ on 20 Mar 2022

Millaista on enkelin kohtaaminen

Enkelin kohtaaminen on asia, josta ei juuri puhuta toisille, mutta silti puolet suomalaista uskoo niiden olemassaoloon. Mikä siihen on syynä? Eikö sitä kehdata tunnustaa? Varsinkaan työpaikoilla aihe ei ole juurikaan esillä kahvipöytäkeskusteluissa. Julkisesti enkeleistä on kertonut ainakin Norjan prinsessa Märtha Louise, joka toisin sai melkoista kritiikkiä kirjansa ansiosta. Tästä huolimatta kirja on kiinnostanut, ainakin myyntilukujen mukaan. Hänellä enkelikoulunsa lienee myös yksi kuuluisimmista. Enkelikoulut antavat hyvän mahdollisuuden oppia ymmärtämään aihetta paremmin ja kanavoimaan energiaa myös toisten avuksi.

Henkisyys
Yin ja yang
by Vivian/ on 30 Dec 2021

Yin ja yang

Yin ja yang ovat osa kiinalaista filosofiaa ja niitä hyödynnetään melko paljon etenkin kiinalaisessa lääketieteessä. Ne kuvataan usein toisiinsa kietoutuneen mustan ja valkoisen pisaran muodostamana ympyränä. Niiden ajatellaan olevan maailmankaikkeuden kaksi vastakkaista puolta. Ne ovat perusvoimia, jotka myös täydentävät toisiaan. Yin kuvastaa feminiinisyyttä, passiivisuutta, kosteutta ja pimeyttä. Yang on puolestaan maskuliinisuuden, kuivuuden, aktiivisuuden ja valon symboli. YIN JA YANG HISTORIASSA Yin ja yangin historia ulottuu kauas. Alun perin yin uskottiin olevan kukkulan varjoisa ja yang puolestaan valoisampi puoli.

Henkisyys
Miten kutsua enkeleitä
by Vivian/ on 05 Nov 2021

Miten kutsua enkeleitä

Enkeliyhteyttä vahvistamalla voi kutsua enkeleitä luokseen, kun tarvitsee apua, lohtua tai tukea. Moni pohtiikin, miten kutsua enkeleitä. Enkeleiden kutsumiseen liittyy muutamia asioita, jotka tulee huomioida. Ensinnäkin, jotta enkelin voi ottaa vastaan, tulee ensin rauhoittua. Kannattaa etsiä rauhallinen tila ja rauhoittaa itsensä. Sen jälkeen voi lähettää pyynnön enkelille. Kannattaa jatkaa edelleen rauhallista olotilaa ja ottaa avoimesti vastaan viesti, jonka enkeli lähettää. MITEN KUTSUA ENKELEITÄ – OIKEA VIESTINTÄTAPA Enkeleiden kutsumisessa tärkeää on löytää oikea viestintätapa.

Henkisyys
Hyperborea, ikuisen auringon maa
by Vivian/ on 11 Sep 2021

Hyperborea, ikuisen auringon maa

Kreikkalaisen mytologian maa, Hyperborea, oli maa kaukana pohjoisessa. Tässä maassa aurinko nousi ja laski vain kerran vuodessa. Ja juuri tämän maan kansalaiset hyperborealaiset yhdistetään palvontaan. Mitä palvonta heille tarkoitti? Mytologian mukaan he palvoivat Artemista sekä Apollonia. Nämä kansalaiset asuivat siellä, minne pohjoistuuli ei päässyt ja aurinko paistoi jatkuvasti. Tässä maassa asui siis täydellisen onnellinen kansa. Hyperborea oli niin hyvä maa asua, että asukkaat siellä elivät täydellisen onnellisina, koska heillä ei ollut tauteja, kärsimystä eikä myöskään mitään eripuraa.

Henkisyys
Ystävämme puut
by Vivian/ on 28 Feb 2018

Ystävämme puut

Parantavat metsäkylvyt alkavat tulla monelle tutuksi, mutta puut ovat myös paljon muuta. Kun alamme tulla tietoiseksi siitä, että kaikki puut ovat hieman toisenlaisia, mutta yhtälailla tuntevia, tiedostavia ja tahtovia olentoja, se vaikuttaa takaisin myös meihin itseemme. Oma sielunelämä tulee eloisammaksi. Tuntee olevansa enemmän sisäisessä liikkeessä, yhteydessä maailman kanssa. Saksalaisessa luonnonhenkikirjasarjassa puupaimen nimeltä Krone kertoo, miten kaikki puut ovat omalla tavallaan hereisiä. Suurten ja hiljaisten metsien puut, jotka huojuvat miljoonien ystäviensä kanssa samassa rytmissä, saattavat olla vähemmän hereisiä, mutta yksinäinen apinanleipäpuu savannilla voi olla erittäin hereinen.

Henkisyys
Ihmisen chakrat
by Vivian/ on 22 Dec 2013

Ihmisen chakrat

Hyvin kehittyneen opin chakroista eli ”pyöristä” löydämme jo vanhoilta hindulaisista, jotka nimittivät näitä ihmisen sisäisiä keskuksia lootuksiksi, joilla oli eri määrä terälehtiä. Seuraavassa taulukossa on näiden keskusten sijainnit ihmisessä. Ne ovat jo monille tuttuja, mutta eivät varmaan kaikille. • 8-lehtinen – kruunu, päälaki • 2-lehtinen – otsa, kolmas silmä • 16-lehtinen – kurkku • 12-lehtinen – sydän • 10 – lehtinen – solaari, solar plexus, pallea • 6-lehtinen – sakraali, alavatsa • 4-lehtinen – juuri, häntäluun juuressa Myös nämä nimitykset on hyvä opetella, sillä näillä luvuilla on aivan oma merkityksensä.

Henkisyys
Sydämen tuli - ja jalkojen lämpö
by Vivian/ on 11 Nov 2013

Sydämen tuli - ja jalkojen lämpö

On jo useita vuosia siitä, kun käytin Sydäntuli -sanaa ensimmäisen kerran. Silloinkin se tuli henkiseltä puolelta ja tahtoi toimintaa, mutta nyt se tuli uudelleen: Sydäntuli – ja oman tien kulkeminen. Muistan miten hämmästynyt olin, kun luin ensimmäisen kerran – ainakin tietoisesti – miten Steiner kertoo että ihmisen chakroista vain sydänkeskus on fyysisellä tasolla. Muuta ovat korkeammilla tasoilla, eli symmetrisesti: kurkkukeskus sydämen yläpuolella ja solaarikeskus sen alapuolella ovat eetteritasolla, otsakeskus ja sakraalikeskus ovat astraalitasolla ja kruunukeskus sekä juurikeskus alemmalla henkisellä tasolla.